Ciasto à la 3 bit

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto jest wspaniałe. Po prostu rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • Ciasto: po 4 łyżki cukru i mąki
    ● łyżeczka proszku do piecz.
    ● 4 jajka
    Masa: 1/2 szkl. cukru
    ● cukier waniliowy
    ● po 2 łyżki mąki pszennej i ziemn.
    ● 1/2 l mleka
    ● kostka margaryny
    Bita śmietana:
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● 1/2 l śmietany 30-proc.
    ● 2 łyżeczki żelatyny
    Oraz: puszka masy
    kajmakowej
    ● 2 duże op. herbatników
    ● czekolada
    ● żelki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto à la 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: składniki miksujemy, wlewamy do formy (25x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 180 °C. Studzimy. Smarujemy masą kajmakową. Układamy herbatniki.
  • 2. Masa: szklankę mleka zagotowujemy z cukrami i mieszając, wlewamy resztę mleka wymieszanego z mąkami. Chwilę gotujemy. Studzimy. Następnie ucieramy z margaryną na puszystą masę. Wykładamy na herbatniki. Przykrywamy herbatnikami.
  • 3. Bita śmietana: śmietanę ubijamy, dodając stopniowo cukier puder i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Śmietanę wkładamy do szprycy, wyciskamy różyczki.
  • 4. Posypujemy startą czekoladą. Dekorujemy żelkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować