Ciasto à la 3 bit

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje hobby to florystyka. Lubię też robić słodkie niespodzianki mężowi i 13-letniemu synowi.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
    3/4 szkl. mąki tortowej
    1 szkl. cukru

    Krem:
    2 op. śmietan-fiksu
    1/2 l śmietanki 36-proc.

    Oraz:
    2 puszki masy krówkowej
    6 dużych op. herbatników
    czekoladowe serduszka
    1/2 czekolady (mlecznej lub deserowej)
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto à la 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
    Delikatnie mieszając, stopniowo dodajemy żółtka i obie mąki wymieszane
    z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę (wym. 20x36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 °C. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Krem: kremówkę ubijamy ze śmietan-fiksami.
  • 3. Ciasto smarujemy 1/2 masy krówkowej. Przykrywamy ułożonymi jeden
    obok drugiego herbatnikami. Wykładamy resztę masy i rozsmarowujemy.
    Ponownie układamy herbatniki. Przykrywamy kremem i posypujemy startą
    czekoladą. Wykładamy herbatniki. Dekorujemy serduszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować