Ciasteczkowe choinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać margarynę, wbić żółtka. Dodać cukier, cukier waniliowy, jogurt naturalny. Składniki dokładnie połączyć, aż powstanie jednolite, kruche ciasto. W razie potrzeby dosypać mąki. Ciasto przełożyć na stolnicę, rozwałkować i wykrawać foremkami gwiazdki o różnej wielkości. Następnie wykrawane ciasto przełożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut.
2.Do kubeczka wsypać cukier puder, dodać sok z kiwi i dokładnie połączyć. Powstałym lukrem dekorować gwiazdki.
3.Następnie, póki lukier nie wyschnie, układać gwiazdki jedna na drugą, według wielkości – większe na spód, mniejsze na górę. Udekorować kolorową posypką.
Komentarze