W misie robota umieścić 2 szklanki cukru pudru i białko. Wymieszać przez około 5 minut. W razie konieczności dosypać odpowiednią ilość cukru pudru. Dobra konsystencja lukru to taka, kiedy nabierzemy go na łyżkę, nie spadnie z niej. Jeśli lukier wyjdzie zbyt gęsty, dodać kilka kropel wody.
Zabarwić lukier zielonym barwnikiem.
2.Choinka
Przełożyć lukier do rękawa cukierniczego z tyłką nr 16.
Wziąć do ręki wafelek do lodów i na czubku wafelka wycisnąć podłużną gwiazdkę w górę - czubek choinki.
Wyciągniętymi gwiazdkami ozdabiać choinkę lukrem. Pierwsze rzędy powinno się wyciskać kształt w kierunku do góry, a im niżej, kierować tyłkę w dół.
Tyłka nr 16 służy do robienia gwiazdek. Jednak gdy gwiazdę wyciągnie się, otrzymać można efekt gałązki choinkowej. Udanej zabawy!:)
Komentarze