Choinki

4.5 (150 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Super pomysł na wspólny czas z dzieckiem. Polecam!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - zielony barwnik w żelu: 1 szczypta
    - cukier puder: 3 szklanki
    - białko: 1 sztuka
    - wafelek do lodów w kształcie rożka: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Choinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lukier

    W misie robota umieścić 2 szklanki cukru pudru i białko. Wymieszać przez około 5 minut. W razie konieczności dosypać odpowiednią ilość cukru pudru. Dobra konsystencja lukru to taka, kiedy nabierzemy go na łyżkę, nie spadnie z niej. Jeśli lukier wyjdzie zbyt gęsty, dodać kilka kropel wody.
    Zabarwić lukier zielonym barwnikiem.
  • 2. Choinka

    Przełożyć lukier do rękawa cukierniczego z tyłką nr 16.
    Wziąć do ręki wafelek do lodów i na czubku wafelka wycisnąć podłużną gwiazdkę w górę - czubek choinki.
    Wyciągniętymi gwiazdkami ozdabiać choinkę lukrem. Pierwsze rzędy powinno się wyciskać kształt w kierunku do góry, a im niżej, kierować tyłkę w dół.
    Tyłka nr 16 służy do robienia gwiazdek. Jednak gdy gwiazdę wyciągnie się, otrzymać można efekt gałązki choinkowej. Udanej zabawy!:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować