1.
Ubijamy białka z cukrem w kąpieli wodnej, aż cukier będzie niewyczuwalny. Ubijamy mikserem ok 10 min na wysokich obrotach, gdy piana się ostudzi dodajemy puder i chwilę razem ubijamy. Dzielimy masę na 3 części: jedną zostawiamy białą, do drugiej dodajemy niebieski barwnik a do trzeciej różowy. Mieszamy i wyciskamy rożnymi końcówkami za pomocą worka cukierniczego beziki na papierze do pieczenia. Suszymy w piekarniku z termoobiegiem w 80 st ok 120 min w zależności jak duże są beziki.
2.
Ucieramy białka z pudrem i sokiem z cytryny na lukier. Z kartonu formujemy stożki, smarujemy je całe gęstym lukrem i zaczynając od dołu przyklejamy różne beziki, pierniczki i makaroniki. Wolne przestrzenie wypełniamy małymi bezikami lub posypką cukrową. Odstawiamy na godzinę, aby lukier dobrze zastygł. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze