Ciasteczka z masłem orzechowym.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sprawdzą się na każdy zimniejszy wieczór.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - otręby owsiane: 1 szklanka
    - masło orzechowe: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.13 łyżeczki
    - brązowy cukier: 0.5 szczypty
    - Jajko: 1 sztuka
    - miekkie masło: 0.5 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka z masłem orzechowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mikserem ucieramy gładką masę z cukru i masła. Dodajemy jajko oraz szklankę masła orzechowego. Porządnie miksujemy. Stopniowo dodajemy wszystkie suche składniki i dalej mieszamy. Gdy składniki się połączą, wyłączamy mikser.
  • 2. Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. Z gotowego ciasta robimy kuleczki i lekko je spłaszczamy. Ustawiamy w odstępach 3cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10min.
  • 3. Po upieczeniu ostrożnie przekładamy ciasteczka na kratkę do wystygnięcie.
    UWAGA CIASTECZKA NA POCZĄTKU SĄ BARDZO MIĘKKIE,ALE PÓŹNIEJ SIĘ TO ZMIENIA! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować