CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Robi się je błyskawicznie i są świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo jako słodka przekąska do pracy.

Przypominają znane i lubiane ciacha American Cookies.

Koniecznie spróbujcie!

Wielbiciele masła orzechowego bedą zachwyceni!

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * masło orzechowe – 120 g

    * masło – 100 g

    * cukier trzcinowy – 150 g

    * ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka

    * jajko- 1 szt

    * mąka pszenna – 170 g

    * platki migdałów – 1 garsc

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * sól – 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Masło,masło orzechowe i cukier miksujemy ok. 5 minut.

    Dodajemy jajko oraz wanilię.

    Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą -miksujemy.

    Wrzucamy płatki migdałowe, mieszamy i wykładamy na blachę wyłożą papierem do pieczenia tworząc niewielkie, lekko spłaszczone kulki.

    Pieczemy ok 15 minut w 175 C.CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM

Porady

płatki migdałów możecie zastąpić kawałkami czekolady lub orzechami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Migdały Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować