Ciasteczka Drożdżowo-kruche

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasta z jabłkami robi się błyskawicznie. Wykonanie nie sprawia żadnej trudności, nawet osoby, które nie mają wielkiego talentu do pieczenia, mogą śmiało podjąć się tego zadania. Przepadają za nimi nie tylko dzieci, także dorośli nie potrafią sie oprzeć tej pokusie ;) Herbata z cytryną, ciastko i dobra książka to najlepszy zestaw na długie wieczory

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 3 szkl. mąki tortowej
    • 1szkl. śmietany
    • 1 kostka margaryny
    • Cukier waniliowy
    • Posolić
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka drożdżowo-kruche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Zagnieść
    • Dać do lodówki na 1 godz
    • Rozwałkować ciasto na grubość około 2-3 mm, wykrawać krążki szklanką.
    • Na krążki układać pokrojone jabłka, zawinąć (ale nie sklejać ).
    • Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    • Piec w temp. 180 stopni Celsjusza około 20 minut ( na złoty kolor ).
    • Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować