Deser al’a kinder niespodzianka

4.45 (198 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Deser szybki i bardzo szybki w przygotowaniu,dla tych małych i dużych smakoszy

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    100g ryżu basmanti
    500ml mleka
    2-3lyzki miodu
    4 kropelki aromatu śmietankowego
    + łyżka kakao. 2-3 łyżki orzechów
Wystaw ocenę:

4.45 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser al’a kinder niespodzianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania :
    1. Wszystkie składniki (oprócz kakao) umieść w sporym garnuszku, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem do momentu aż ryż wchłonie całe mleko.Gotowa masa powinna być gęsta i przypominać konsystencją budyniu
    2. ugotowany ryż zblenduj na gładką masę (Gdyby było ci trudno blendować dolej odrobinkę mleka, aby konsystencja była troszkę rzadsza.
    3. Gładki krem podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao i orzechy zmielone a następnie dokładnie wymieszaj.
    4. Czekoladową część wyłóż do pucharków, miseczek lub słoiczków i przykryj ją białą częścią a następnie wstaw do lodówki aż całość porządnie się schłodzi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować