Chutney z botwiny na toście z grillowanym camembertem i orzechami

0 (0 ocen)

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Jeśli w środku tygodnia nie macie sposobności przygotowywać je jakoś specjalnie to warto celebrować przygotowywanie oraz spożywanie śniadań choćby podczas weekendu. Dziś przedstawiam chutnej z botwiny ponieważ Botwinka nie tylko w zupie :)

Składniki:

  • Składniki:
    pęczek botwiny (łodygi + liście)
    1 camembert
    2 kromki chleba pełnoziarnistego
    pół czerwonej cebuli
    2 łyżeczki brązowego cukru
    garść orzechów włoskich
    pieprz
    1 liść laurowy
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tosty Chutney Grill

Chutney z botwiny na toście z grillowanym camembertem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka. Botwinę myjemy i osuszamy. Kroimy na 4 cm części. Cebulę i botwinę smażymy na maśle oraz łyżce oliwy. Później dodajemy odrobinę wody i dusimy aż do miękkości. Następnie dodajemy cukier i liść laurowy i jeszcze przez chwilkę smażymy aż cukier się skarmelizuje. Doprawiamy pieprzem. Wyjmujemy liść laurowy.
  • 2. Tosty grillujemy na patelni grillowej albo przygotowujemy w tosterze. Camemberta także grillujemy. Na toście układamy ser, oraz chutney z botwiny. Posypujemy siekanymi orzechami włoskimi. Śniadanie gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Camembert Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować