Chutney z rabarbaru i pomidorów

  • wyświetlono: 209 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Słodko kwaśny chutney z nutką pikantności. Idealny do pieczywa i mięs z grilla.

kasik1p3
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

3 słodkie pomidory
3 łodygi rabarbaru
1 cebula
3 ząbki czosnku
mała papryczka chilli
łyżka brązowego cukru
sól
2 łyżki octu jabłkowego
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Chutney z rabarbaru i pomidorów

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
  • 2. Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić w kawałki długości . ok. 1 cm.
  • 3. Cebulę, czosnek oraz chilli drobno posiekać.
  • 4. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę i czosnek. Dodać chilli, pomidory oraz rabarbar.
    Podlać wodą. Dusić aż rabarbar będzie się rozpadał.
  • 5. Dodać cukier i ocet. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 6. Zblenować na gładko.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

RabarbarPrzetworydo grillachutney z rabarbaru i pomidorówrabarbar wytrawnie

Komentarze

Podobne przepisy

Chutney z czerwonych porzeczek

Dodane przez: Jola66

Chutney z czerwonych porzeczek

Chutney to gęsty sos z owoców i...

Chutney z mango

Dodane przez: Lenka Syrenka

Chutney z mango

Chutney to rodzaj pikantnej, lekko...

Chutney z czarnej porzeczki

Dodane przez: Doraa

Chutney z czarnej porzeczki

o korzennym smaku. Doskonały jako...

Chutney pomidorowo-nektarynkowy z habanero

Dodane przez: igraszki losu

Chutney pomidorowo-nektarynkowy z habanero

Pyszny, aromatyczny i pikantny...

Dżem z rabarbaru i malin

Dodane przez: Skotka

Dżem z rabarbaru i malin

Pyszny, lekko winny i bardzo delikatny.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE