Chrupiące kęski z kurczaka w gyrosowym cieście

4.5 (149 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne, doskonałe na obiad i jako przekąska :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duża pierś z kurczaka
    - jajko
    - mąka
    - woda mineralna niegazowana
    - czosnek mielony
    - przyprawa kebab-gyros
    - olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Chrupiące kęski z kurczaka w gyrosowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroję na mniejsze podłużne kawałki. W misce rozrabiam ciasto z jajka, maki i wody, ciasto musi być gęste, konsystencji gęstej śmietany.Dodaję czosnek i przyprawę kebab-gyros, mieszam. Do ciasta wkładam pokrojone mięso i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinkę.
    Po tym czasie pojedyncze kęski smażę na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.
    Podaję z pieczonymi ziemniaczkami i dowolna surówką. Smacznego :)

Porady

Podaję z pieczonymi ziemniaczkami i dowolna surówką. Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.34 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Chrupiące kotleciki z kurczaka

To może cię zainteresować