Kęski kurczaka w cieście

5 (159 ocen)

  • 30 min

Filety kurczaka smażone w cieście są miękkie i soczyste. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    Ciasto:
    2-3 jajka
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    5 dag drobno startego sera żółtego
    1 łyżeczka vegety
    szczypta czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki i odrobina ostrej
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kęski kurczaka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na mniejsze kawałki lub w paski. Posolić i oprószyć pieprzem.
  • 2. Składniki ciasta wymieszać dokładnie, maczać kawałki kurczaka i smażyć na oleju.

Porady

Podawać na ciepło lub zimno z dipem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować