Chrupiąca pizza

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Z racji tego że dziś jest światowy dzień pizzy ,tak powstała moja

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na ciasto: 25 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży suszonych,
    150 g ciepłej wody,
    0,5 łyżeczki cukru,
    2 szklanki mąki + 2 łyżki mąki na wyrobienie,
    1 łyżeczka soli,
    2 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Przekąski

Chrupiąca pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chrupiąca pizza 1. Z drożdży, cukru, mąki i wody przygotować rozczyn, postawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • chrupiąca pizza 2. Do miski dodać mąkę i sól wymieszać,
  • chrupiąca pizza 3. następnie dodać wyrośnięty rozczyn, wymieszać łyżką,
  • chrupiąca pizza 4. pod koniec dodać olej i wyrabiać ręką aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
  • chrupiąca pizza 5. Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę i jeszcze pozagniatać.
  • chrupiąca pizza 6. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem i posmarować olejem,wyłożyć na środek kulę rozciągać po blaszce.
  • chrupiąca pizza 7. Dodatki kto jakie lubi. Poczekać aż podrośnie z dodatkami
  • chrupiąca pizza 8. następnie włożyć do piekarnika nagrzanego na 230 stopni i piec 30 minut, 5 minut przed końcem dodać ulubiony żółty ser starty na drobnych oczkach jarzynowych.
  • chrupiąca pizza 9. Podawać z ketchupem lub kto z czym lubi.

Porady

jest super chrupiąca u mnie taką właśnie uwielbiają

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować