CHRUPIĄCA CYTRYNOWA RYBA Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Ryby nigdy za wiele. Mam dla was smaczną propozycje, bardzo smaczną ! Jest to najlepsza ryba jaką do tej pory zrobiłam. Idealnie dosmakowana. Lekki posmak cytrynowy idealnie pasuje do ryby. Ryba, która leży w przyprawach nabiera aromatu, który niweluje zapach ryby.

Składniki:

  • duże filety z dorsza 2 szt.
    suszona natka pietruszki 1 łyżeczka
    pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
    sól 3/4 łyżeczki
    czosnek granulowany 3/4 łyżeczki
    olej 3-4 łyżki
    masło 1 łyżeczka
    bułka tarta do opanierowania
    mąka kukurydziana ok. 4-5 łyżek
    jaja 2 szt.
    mrożonka warzyw na patelnie
    olej smakowy cytrynowy lub rzepakowy 3-4 łyżki
    przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Chrupiąca cytrynowa ryba z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę podzielić na mniejsze kawałki.Zasypać przyprawami (sól, czosnek, pieprz, natka pietruszki). Odstawić na ok. 20 minut do lodówki. Przyprawioną rybę obtaczamy najpierw dokładnie w mące kukurydzianej. Następnie zanurzamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na grillowej patelni rozgrzewamy olej z masłem. Układamy rybę i smażymy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na papierze.
  • 2. Warzywa odmrażamy. Odlewamy wodę. Polewamy olejem smakowym i oprószamy przyprawą uniwersalną. Mieszamy i umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy, aż warzywa będą chrupkie. Na gotowe warzywa układamy kawałki ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Panierka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować