Ryba z warzywami w papilotach

4.5 (165 ocen)

  • 40 min

lekka , smaczna , dietetyczna rybka przyrządzana z dużą ilością warzyw w piekarniku.Posmakuje z całą pewnością nie tylko osobom będącym na diecie!

  • 40 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI
    ( 2 porcje )
    ** filet z dorsza – 2 szt
    ** marchew – 2 szt
    ** czerwona papryka – 1 szt
    ** ziemniaki – 2 szt
    ** sól , pieprz , chili , świeży rozmaryn
    ** cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z warzywami w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Filety rybne oczyszczamy , solimy , pieprzymy i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.

    Obrane ziemniaki podgotowujemy w lekko osolonej wodzie , a następnie kroimy na plasterki.

    Paprykę kroimy w kosteczkę , marchewki w cienkie plasterki.

    Na papierze do pieczenia układamy przygotowane ryby , pokrywamy warzywami.

    Posypujemy jeszcze odrobiną soli , pieprzu i chili.

    Dodaejmy plasterek cytryny i świeżą gałązkę rozmarynu.

    Zamykamy , boki zwijamy jak cukierki i wkładamy do nagrzanego na ok. 170C piekarnika.

    Czas pieczenia zależy od wielkości ryby – ok. 25-30 minut.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Marchewka Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować