cytryna,
500 g filetów rybnych,
olej do smażenia,
sól,
pieprz cytrynowy ew. zwykły,
bułka tarta (ważne aby była dobrej jakości, np. domowa)
2 jajka.
Sposób przygotowania przepisu:
Cytrynowa ryba smażona
1.
Rybę dokładnie osuszamy, kroimy na mniejsze części. Cytrynę myjemy i kroimy na plasterki. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, przekładamy plasterkami cytryny i odstawiamy na ok 15 min. Jajko rozkłócamy ze szczyptą soli. Rybę panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoto. Ważne rybę aby się nie rozpadała: musi być dobrze osuszona, wkładamy na gorący olej - na dużym ogniu i jak się zetnie redukujemy grzanie. Rybę ze skórą najpierw smażymy od strony skóry.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze