Cytrynowa ryba smażona

  • wyświetlono: 173 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Klasyczna ryba idealana na wszelkie okazji i do wielu dań.

MonikaW
  • 30min

Składniki

cytryna,
500 g filetów rybnych,
olej do smażenia,
sól,
pieprz cytrynowy ew. zwykły,
bułka tarta (ważne aby była dobrej jakości, np. domowa)
2 jajka.

Sposób przygotowania przepisu:

Cytrynowa ryba smażona

  • 1. Rybę dokładnie osuszamy, kroimy na mniejsze części. Cytrynę myjemy i kroimy na plasterki. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, przekładamy plasterkami cytryny i odstawiamy na ok 15 min. Jajko rozkłócamy ze szczyptą soli. Rybę panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoto. Ważne rybę aby się nie rozpadała: musi być dobrze osuszona, wkładamy na gorący olej - na dużym ogniu i jak się zetnie redukujemy grzanie. Rybę ze skórą najpierw smażymy od strony skóry.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiryba smażonaszybka rybaryby smażoneryba smażona cytrynowaryba z cytrynową nutkaprosta ryba

Komentarze

Podobne przepisy

Chow mein z rybą

Dodane przez: fuzja

Chow mein ze smażoną rybą

Ryba rzadko gości na stole w moim...

Ryba w porach light z sosem cytrynowym

Dodane przez: simplydeliciouspl

Ryba w porach light z sosem cytrynowym

Przepyszna ryba w porach z sosem...

Gotowe danie

Dodane przez: aniuskaz

Smażona ryba po finsku

Zdrową rybkę przyrzadzam dla mojego...

rybka

Dodane przez: ela7751

Ryba jak smażona ale z pieca-HALIBUT

przepis od znajomych z nad morza

image-1uogmec

Dodane przez: Magster

RYBA Z MIGDAŁAMI W SOSIE CYTRYNOWYM

To nie jest zwykła ryba to jest...

Rybę kroimy na mniejsze kawąłki

Dodane przez: Dalia84

Cytrynowa ryba w winie

Niezwykle aromatyczna. Idealna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE