Chrunchy

0 (0 ocen)

Coś dla dbających o linię :) Super szybki dodatek do jugurtu czy mleka :)

Składniki:

  • Składniki:
    • 100g płatków orkiszowych pełnoziarnistych (mogą być też płatki owsiane)
    • 2 łyżki płatków jaglanych
    • 60g migdałów (siekanych)
    • 50g wiórek kokosowych
    • 50g słonecznika
    • Ok 2-3 łyżki orzechów włoskich (siekanych)
    • Łyżka masła (rozpuścić)
    • 2 łyżki miodu płynnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chrunchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużą blachę z piekarnika układamy papier do pieczenia. Na nim warstwami sypiemy: płatki, wiórka migdały i orzechy. Na to wylewamy masło i miód. Potem mieszamy dokładnie, żeby wszystkie składniki oblepił miodek. Potem rozkładamy płasko w blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180’ (góra – dół), na ok 10-15 min. Później zostawiamy,żeby przestygło i kruszymy łyżką lub w rękach. Gotowe chrunchy jemy na sucho lub z mlekiem czy jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Migdały Miód Orzechy Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować