Chorwackie ĆevapčiĆi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię rodzinne grillowanie. Ten przepis dostałem od syna, który przywiózł go z urlopu spędzonego w Dalmacji.

Składniki:

  • ● 60 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 cebule
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka słodkiej lub ostrej mielonej papryki
    ● łyżeczka majeranku
    ● 2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chorwackie ćevapčići - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z obranymi
    i drobno posiekanymi
    cebulami, solą, pieprzem,
    papryką i majerankiem. Dodajemy
    posiekaną natkę,
    przeciśnięty przez praskę
    czosnek, łyżkę oleju i 2 łyżki
    wody. Zagniatamy i jeszcze
    raz doprawiamy
  • 2. Wilgotnymi dłońmi formujemy
    cienkie kiełbaski
    o długości ok. 8 cm. Smarujemy
    resztą oleju. Pieczemy
    na rozgrzanym ruszcie z obu
    2. stron na złotobrązow
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Czeska

Podobne przepisy

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Chorwackie ćevapi

To może cię zainteresować