Chłodnik warzywny

5 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam chłodnik ze świeżych warzyw z dodatkiem koncentratu buraczanego.
Chłodnik dobrze schłodzony smakuje rewelacyjnie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ogórki zielone około 300 g,
    rzodkiewki 1/2 pęczka,około 8 -10 szt,
    szczypiorek 1 pęczek,
    jajka ugotowane na twardo 2,
    koncentrat buraczany 4 łyżki,
    sól,pieprz do smaku,
    kefir 1 litr,
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik Jajko

Chłodnik warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chłodnik warzywny 1. Ogórki i rzodkiewki dobrze opłukać, osuszyć, obciąć końcówki, a następnie zastrzec na tarce o grubych oczkach.
    Postolic i odstawić na 20 - 30 minut.
    Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku, dodać ugotowane na twardo obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz opłukany, poszatkowany szczypiorek.
    Dodać koncentrat buraczany, wymieszać i zalać kefirem.
    Ponownie wymieszać do połączenia składników i schłodzić w lodówce.

    Podawca dobrze schłodzony, udekorowany jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kefir Przyprawy Warzywa Jajka Koncentrat

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować