Chłodnik buraczkowy z jajkiem

4.5 (167 ocen)

  • 15 min

Na upalne dni idealny jest taki chłodnik, warzywa, jogurt, maślanka, jajko i obiad gotowy. Szybko, zdrowo i smacznie. Można też podać młode ziemnaki ugotowane w łupinach.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g ugotowanych buraków (4 średnie)
    2 ogórki gruntowe
    4-5 rzodkiewek
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki siekanego koperku
    500 g naturalnego jogurtu
    300 g maślanki
    sól, pieprz

    do podania jajka na twardo
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik Jajko

Chłodnik buraczkowy z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ogórki umyj dobrze, nie obieraj, również zetrzyj, to samo zrób z rzodkiewką i czosnkiem. Dodaj jogurt, maślankę, koper i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, przed podaniem można schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka Koper Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować