Chleb z cukinii i ananasem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Przepis Babci Stefci z Bieszczad.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Starta i odciśnięta cukinia na grubych oczkach 2 szklanki
    Cukier 1 szklanka
    Mąka 3 szklanki
    Jajka 3 szt.
    Olej 1 szklanka
    Cukier waniliowy 1 torebka
    Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    Soda oczyszczona 1 łyżeczka
    Ananas z puszki pokrojony w drobną kostkę ½ szklanki
    Żurawina ½ szklanki (namoczyć w syropie z ananasa)
    Orzechy włoskie 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb z cukinii i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jaj ubić, dodawać małymi porcjami cukier u bijać aż się rozpuści. Na koniec dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać mąkę, olej i pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wąskich foremek i piec około godziny w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować