PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Chleb z mąki ryżowejhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/33/jk_8.jpeg20481536http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chleb-z-maki-ryzowej
500 g. mąki ryżowej
50 g. drożdży
1 łyżka miodu
500 ml. wody
2 łyżeczki soli
1/2 szklanki siemienia lnianego
1/2 szklanki pestek słonecznika
3 łyżki roztopionego masła
Dodatkowo:
siemię lniane do posypania
lekko ubite białko do posmarowania
forma do pieczenia wysmarowana masłem
Sposób przygotowania przepisu:
Chleb z mąki ryżowej
1.
Do drożdży dodaję miód, 2 łyżki mąki, pół szklanki wody, mieszam, odstawiam na 15 minut. Do mąki dodaje drożdże, resztę wody, sól, masło, ziarna, zagniatam. Nakrywam ściereczką, odstawiam aby wyrosło. Po około 20 minutach, ponownie zagniatam ciasto, wkładam do formy. Smaruję białkiem, posypuję ziarnem i piekę 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze