Chleb Kokosowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

nie dość że bezglutenowy, to bez dodatku drożdży.
Ma inną konsystencję niż chleb oparty na pszenicy, gdyż spulchniają go jajka i proszek do pieczenia.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 jajek
    1 szkl. roztopionego masła
    3 łyżki miodu HUZAR
    1 łyżeczka soli
    180g mąki kokosowej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka, miód i sól ubijamy na gładka konsystencje, po chwili wlewamy masło delikatnym strumieniem.
    2. Następnie dodajemy mąkę kokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia, ubijamy do całkowitego połączenia się składników.
    3. Ciasto wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem, pieczemy w temp.180* około 40-50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (207 ocen)

Opublikowany w Magazynie
chleb góralski

To może cię zainteresować