Tak przygotowaną rybę można podać na ciepło lub na zimno. Może być przystawką lub w towarzystwie pieczonych ziemniaków, daniem głównym.
Sos zaś doskonale komponuje się z różnymi rodzajami ryb czy mięs.
1 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
sos do ryby
5 jajek
3 łyżki chrzanu
2 łyżki szczypiorku
chipsy z mintaja do sosu
płaty mintaja
mąka pszenna
sól, pieprz
czosnek suszony
olej
cytryna
Chipsy z mintaja z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. Żółtka dokładnie rozgnieć widelcem, wymieszać z chrzanem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Płaty ryby rozmrozić, opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Posypać czosnkiem. Panierować w mące i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju. Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Ułożyć na talerzu. Poprawić solą i pieprzem. Podawać z sosem chrzanowym i cząstkami cytryny.
Komentarze