Chipsy z mintaja z sosem

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tak przygotowaną rybę można podać na ciepło lub na zimno. Może być przystawką lub w towarzystwie pieczonych ziemniaków, daniem głównym.
Sos zaś doskonale komponuje się z różnymi rodzajami ryb czy mięs.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • sos do ryby
    5 jajek
    3 łyżki chrzanu
    2 łyżki szczypiorku

    chipsy z mintaja do sosu
    płaty mintaja
    mąka pszenna
    sól, pieprz
    czosnek suszony
    olej
    cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Przystawki Sosy Chipsy

Chipsy z mintaja z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. Żółtka dokładnie rozgnieć widelcem, wymieszać z chrzanem i drobno posiekanym szczypiorkiem.

    Płaty ryby rozmrozić, opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Posypać czosnkiem. Panierować w mące i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju. Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Ułożyć na talerzu. Poprawić solą i pieprzem. Podawać z sosem chrzanowym i cząstkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować