Chipsy z Marchewki

4.47 (151 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gdy rzucałam palenie ciągle coś podjadałam, te chipsy były doskonałym "uzupełnieniem" moich zachcianek.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka: 4 sztuki
    - olej do smażenia (głęboki): 1 sztuka
    - sól do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.47 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Chipsy z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Merchew 1. Obieramy marchewkę,
  • Marchew - paski 2. kroimy w cienkie paski
  • Marchew plasterki 3. lub plasterki,
    smażymy w głębokim tłuszczu, lub w piekarniku ( wtedy skrapiamy marchew oliwą)i smażymy/ pieczemy aż się zrumienią
  • 4. odsączamy na papierowym ręczniku.
    Naprawdę to jest pyszne!!!

Porady

*można chipsy zrobić w piekarniku, Pędzelkiem silikonowym "przecieramy" każdy plaster, solimy. Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na środkową półkę pieczemy około 11-12 minut. Ściągamy gdy przestygną, wtedy także nabiorą chrupkości;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować