Chinol na szybki obiad

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Najlepszy i najszybszy mix z patelni jaki znam !

  • 30 min

Składniki:

  • na 2 porcje:
    100 gram ryżu
    1 pierś kurczaka
    2 łyżki groszku
    2 łyżki kukurydzy
    1 cebula
    pół paczki mrozonych warzyw na patelnie
    4 plastry ananasa
    przyprawy do smaku
    2 łyżki ketchupu
    1 łyżka serka śmietankowego
    1 łyżka soku z anannasa
    2 łyżki startego sera żołtego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chinol na szybki obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. PIerś myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Cebule kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, dodajemy na patelnie. Następnie wrzucamy mrożone warzywa, groszek, kukurydzę i ananas. Dusimy na patelni do miękkości pod przykryciem. Pod koniec smażenia dodajemy sok z anannasa, ketchup, serek smietankowy, żółty oraz przekładamy ugotowany ryż. Smażymy jeszcze razem ok 5 min pod przykryciem.

Porady

Do tego dania można użyć świeżęj papryki, pieczarek, lub innych ulubionych warzyw. Najlepsze mrożone warzywa idealne do tego dania do karaibskie, azjatyckie lub chińskie. Ilość składników można dowolnie modyfikować wg upodobania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować