Zupa krem ze szpinaku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna i zdrowa zupka, często ją przygotowuje, bo jest bardzo szybka.

  • 20 min

Składniki:

  • zupa na 2 porcje:

    450 g szpinaku mrożonego
    200 g śmietany 12%
    2 ząbki czosnku

    dodatki:

    ser feta
    orzechy ziemne
    słonecznik
    sezam
    ser żółty
    2 jajka
    bagietka

Zupa krem ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak włożyć do garnka, roztopić na gazie w małej ilości wody. Dodać posiekany czosnek. Gdy szpinak się roztopi dodać śmietanę. Wymieszać i zblendować. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym, gałką muszkatołową, czosnkiem granulowanym i pieprzem białym Chwilę zagotować.
  • 2. Jajka ugotować, bagietkę podsmażyć na suchej patelni z ziołami, a orzechy, słonecznik i sezam uprażyć na suchej patelni.
  • 3. Gotową zupę przelać do talerza, posypać startym serem, dodać jajka, ser feta i uprażone orzechy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy