Kalmary z makaronem i warzywami w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne i zdrowe kalmary bez panierki, której nie cierpię, przyrządzone w ten sposób wcale nie są gumowate.

  • 30 min

Składniki:

  • na 2 porcje:

    125 g pierścieni kalmarów ( pół paczki)
    140 g makaronu ciemnego ( najlepiej rurki )
    opakowanie mrożonych warzyw na patelnie ( z fasolką, kukurydzą, najlepiej jakąś meksykańską )
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki ketchupu
    zioła
    przyprawy
    1 ząbek czosnku
    oliwa
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalmary z makaronem i warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg pzepisu. Kalmary rozmrozić wcześniej, wymieszać z oliwą, posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny i ziołami. Odstawić na chwile do lodówki. Następnie rozgrzać patelnię, wrzucić zamarynowane kalmary. Smażyć ok 10 min. Dodać mrożone warzywa na patelnie. Doprawić, dodać koncentrat, keczup, w razie potrzeby podlewać wodą. Ugotowany makaron odcedzić i dołożyć do kalmarów z warzywami. Chwilę posmażyć i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Owoce Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować