Zupa cebulowa z serkiem topionym

4.5 (144 ocen)

Pyszna i pożywna zupa cebulowa z dodatkiem topionego serka. Najlepiej smakuje podawana z grzankami

Składniki:

  • 2 l mocnego bulionu
    5 sporych cebul
    100 g serka topionego śmietankowego
    1 płaska łyżeczka koperku
    1/2 ząbka czosnku
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz i pokrój w pół plasterki
  • 2. W rondlu rozpuść masło . Dodaj cebulę,smaż do momentu aż się zarumieni
  • 3. W garnku zagotuj bulion z dodatkiem czosnku i koperku. Dodaj zarumienioną cebulę oraz serek i wszystko razem zamieszaj a następnie zmiksuj
  • 4. Zupę podawaj np z grzankami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować