Carpaccio z buraka z kozim serem i rukolą

4.5 (156 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta przystawka idealna na spotkanie ze znajomymi.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie buraki
    200g koziego sera
    Rukola
    10 orzechów włoskich
    Sos balsamiczny
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Carpaccio z buraka z kozim serem i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Buraki dokładnie myjemy, owijamy folią aluminiową i pieczemy przez 60 minut w piekarniku z termoobiegiem ustawionym na 200 stopni. Upieczone buraki obieramy ze skóry i kroimy w cienkie plasterki.
  • 2. Rukolę myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
  • 3. Układamy na talerzu plastry buraka, na nich układamy posiekaną rukolę, pokruszony kozi ser, orzechy włoskie i wykańczamy sosem balsamicznym.

Porady

Buraki można upiec dzień wcześniej i wstawić do lodówki. Pozwoli to na sporą oszczędność czasu,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kozi ser Orzechy Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować