Carpaccio z buraka z granatem

  • wyświetlono: 641 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Wspaniała przekąska na Sylwestra.

profilowe
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
Burak ćwikłowy ugotowany 3 szt. (duży)
Świeża rukolą 2 garści
Orzechy włoskie pokruszone 1 duża garść
Ser pleśniowy 15 dag
Ziarna z granatu 3 łyżki
Składniki na sos:
Ocet balsamiczny 2 łyżki
Musztarda francuska 1 łyżka
Miód prawdziwy 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Carpaccio z buraka z granatem

  • 1. Wykonanie:
    Buraczki obrać i pokroić w centymetrowe plasterki. Następnie z podanych składników przygotować sos i na chwilę schłodzić w lodówce. Połowę rukoli wyłożyć na dno salaterki, ułożyć ziarenka granatu wymieszane z orzechami, posypać kostkami sera pleśniowego, a na górę ułożyć drugą część rukoli. Polać przygotowanym sosem i podawać na zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rukolaburak ćwikłowy

Komentarze

Podobne przepisy

KOSZYCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SAŁATKĄ Z RUKOLI

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

Koszyczki z ciasta francuskiego z sałatką...

Pieczone koszyczki z ciasta francuskiego...

Galareta z żołądków drobiowych

Dodane przez: JoannaG

Galareta z żołądków drobiowych

Musiałam na własne oczy i język...

Tortilla

Dodane przez: JulkaTomeczek

Tortilla z łososiem i twarożkiem

Doskonała przekąska na imprezy...

szasz

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pączki z makreli z sosem

Złota chrupiąca skórka , skrywa...

Koreczki, kanapki z tortilli

Dodane przez: zandero99

Kanapki z tortilli

Pomysł na urozmaicenie śniadania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE