Cannelloni z pieczarkami

4.51 (144 ocen)

  • 1 min

Polecam, bo danie jest bardzo dobre i nadaje się na obiadek;)

  • 1 min

Składniki:

  • -11 rurek cannelloni
    - 450g pieczarek
    - zioła prowansalskie
    -wegeta, pieprz
    - puszka pomidorów krojonych
    - 150g sera zółtego startego
    - 1 cebulka
    - 3 ząbki czosnku
    - zielenina (u mnie koper i nać pietruszki)
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy na pół-twardo. Pieczarki oczyszczamy i siekamy bądź ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulkę siekamy i szklimy na oliwie, a pod koniec dodajemy 1 ząbek czosnku. Dodajemy pieczarki, doprawiamy wegetą, oraz pieprzem i dusimy do odparowania płynu. Nadmiar można po prostu zlać. Na koniec dodajemy połowę sera. Pomidory podgrzewamy w garneczku, dodajemy zioła prowansalskie, połowę zieleniny, 2 ząbki czosnku, wegetę oraz pieprz i podgrzewamy. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą, wykładamy rurki nadziane pieczarkami, całość polewamy sosem i posypujemy serem. Zapiekamy do zgęstnienia sosu pomidorowego w ok. 180st.C Gotowe danie posypać resztą zieleniny.

Porady

Pyszne jest z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować