Cannelloni z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy na pół-twardo. Pieczarki oczyszczamy i siekamy bądź ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulkę siekamy i szklimy na oliwie, a pod koniec dodajemy 1 ząbek czosnku. Dodajemy pieczarki, doprawiamy wegetą, oraz pieprzem i dusimy do odparowania płynu. Nadmiar można po prostu zlać. Na koniec dodajemy połowę sera. Pomidory podgrzewamy w garneczku, dodajemy zioła prowansalskie, połowę zieleniny, 2 ząbki czosnku, wegetę oraz pieprz i podgrzewamy. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą, wykładamy rurki nadziane pieczarkami, całość polewamy sosem i posypujemy serem. Zapiekamy do zgęstnienia sosu pomidorowego w ok. 180st.C Gotowe danie posypać resztą zieleniny.
Komentarze