Buraczane miseczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sprawdzą się na każdej imprezie.

Składniki:

  • 6 małych buraków ćwikłowych
    2 marchewki
    1 mała czerwona cebula
    1/2 puszki groszku konserwowego
    3 filety śledziowe z oleju
    3-4 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
    szczypiorek
    ogórek kiszony i jajka (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski

Buraczane miseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i marchewkę ugotować w osolonej wodzie. Buraki ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wykroić środek, tak aby powstała miseczka.
  • 2. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Śledzie i czerwoną cebulę pokroić w kostkę, groszek odcedzić z zalewy, dodać do marchewki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Gotowy farsz nakładać do miseczek, posypać szczypiorkiem.

Porady

Świetnie smakują także z ugotowanymi jajkami i ogórkiem kiszonym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Groszek Marchewka Sałata Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować