REKLAMA
Odkąd zaczęłam przygodę z ciastami na bazie warzyw, często piekę je na różne sposoby. Ciasto buraczane jest przepyszne, w ogóle nie wyczuwa się w nim smaku buraków, a za to nadają mu niesamowitą wilgoć i puszystość. Do tego mnóstwo bakalii i kokosowo-cynamonowa nuta sprawiają, że nie można poprzestać na jednym kawałku- i nic nie szkodzi, bo to ciasto na pewno nie wejdzie w boczki, a zaspokoi apetyt na słodkie :)
(średnia 5 z 8 głosów)
Serniczek upiekłam na 60 urodziny mojej mamy, oprócz innych ciast ten miał największe branie na stole, pachnący sernik cytrynowy świetnie komponował się z ciastem waniliowo czekoladowym. Według mojej rodziny stał się ulubionym sernikiem, ponownie zrobię go na święta, moje siostry od razu wzięły na niego przepis.
Rurki to ciasteczka które zjemy na dwa kęsy, ja swoje dodatkowo przed pieczeniem posypałam cukrem perlistym, dzięki niemu zyskały nie tylko na wyglądzie ale i smaku. Idealnie sprawdzą się na każdą imprezę. Szybkie do wykonania z przepysznym kremem budyniowym.
Pyszne i szybkie do zrobienia ciasto z pszenicą ekspandowaną, kajmakiem i kremem śmietankowym. Całość podana jest na herbatnikach.
To ciasto jest po prostu fenomenalne! Przygotowuje się je łatwo i szybko. Pięknie rośnie, jest puszyste i wilgotne z wyraźnym posmakiem czekolady. Można jeść je zaraz po upieczeniu, na ciepło z kubkiem kakao na podwieczorek, lub podać przy okazji pikniku, czy rodzinnego spotkania.
Komentarze