Bułki z cebulą i sezamem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Na pewno wszystkie składniki masz pod ręką w kuchni. Takie bułeczki są pyszne i tanie w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:
    15 gramów drożdży świeżych
    2,5 szklanki mąki pszennej typu 500
    ¾ szklanki wody
    Łyżeczka cukru
    Łyżeczka soli
    2 łyżki oleju rzepakowego
    Nadzienie:
    2 średnie cebule białe
    Pół średniej cebuli czerwonej
    Ponadto:
    Olej rzepakowy
    Kilka łyżek ziaren białego sezamu
    Jajko do posmarowania wierzchu bułek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki drożdżowe

Bułki z cebulą i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: cebule białą i czerwoną obierz, pokrój i usmaż na oleju, aż do zarumienia.
  • 2. Ciasto: drożdże rozpuść w wodzie wraz z cukrem i solą. Dodaj olej, mąkę i wyrób dokładnie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Następnie rozwałkuj na grubość około jednego centymetra i wykrawaj szeroką szklanką kółka. Pośrodku zrób wgłębienia i kładź na nich przesmażone cebule. Boki bułek posmaruj roztrzepanym jajkiem , posyp sezamem i ponownie odstaw do wyrośnięcia. Następnie gdy bułki podrosną upiecz je w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 przez 15-20 minut (aż do zarumienienia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować