Gorący pomidorowy kubek curry z indykiem i ryżem

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i sycący pomysł na pożywną zupę.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka =250 ml
    Składniki:
    1 litr bulionu warzywnego
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    2 średnie cebule białe
    1 marchewka
    3 ząbki czosnku
    40 dag piersi z indyka
    1 szklanka ugotowanego dzikiego ryżu
    Przyprawa curry do drobiu
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Gorący pomidorowy kubek curry z indykiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój na drobne kawałki. Obtocz przyprawa curry i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Następnie podsmaż na rumiano na oleju. Cebulę obierz, drobno pokrój i podsmaż na złoty kolor na oleju. Do garnka wlej bulion, wrzuć cebulę, obrany i rozgnieciony czosnek, obraną i pokrojoną marchew, mięso i gotuj całość na wolnym ogniu około 20 minut. Następnie wlej koncentrat pomidorowy. Przypraw solą, pieprzem i gotuj jeszcze chwilę. Podawaj z ryżem w dużych kubkach lub miseczkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Przyprawa curry Dziki ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować