Bułki parowane

4.5 (174 ocen)

  • 2 godz.

Zawsze udane lekkie i pyszne

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg mąki ,2szkl mleka ,1/2 szkl wody letniej , 10dkg drożdży
    2 łyżki cukru ,2 jajka ,łyzeczka soli ,4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Jajko

Bułki parowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z drożdży , 1/2 szklanki mleka ,mąki ,cukru zrobić rozczyn
    Jajka roztrzepać ,wlać rozczyn już wyrośnięty ,następnie wlać resztę mleka wody ,oliwę i mąkę . Sól zawsze sypię do mleka dobrze się rozpuści. Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia, następnie formujemy bułki
    Z porcji 30 sztuk
    Parujemy 6-8 minut pod przykryciem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Drożdże Jajka Mleko Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować