Parowane ciasto czekoladowe

4.5 (161 ocen)

Pyszne i delikatne ciasto czekoladowe ugotowane w parowarze. Pycha !!

Składniki:

  • 4 jajka
    50 g mlecznej czekolady
    75 g gorzkiej czekolady
    100 g mąki
    100 g cukru
    125 g margaryny

    Parowar,
    miska do gotowania ryżu
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Parowane ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miskę do gotowania ryżu wyłóż folią aluminiową
  • 2. Białka ubij na sztywną pianę
  • 3. Czekolady rozpuść. Dodaj margarynę i zmiksuj. Cały czas miksując dodawaj po jednym jajku
  • 4. Do masy dodaj mąkę i cukier- wymieszaj. Dodaj partiami pianę z białek. wymieszaj
  • 5. Ciasto wylej do miski. Całość przykryj folią aluminiową.
    Gotuj w parowarze 40 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować