Kotlet po kowalsku

  • wyświetlono: 1808 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kotlety po kowalsku , soczyste w środku ucieszą każde podniebienie Po wierzchu można posmarować keczupem

  • 60min

Składniki

60 dkg schabu
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula( do podsmazenia pieczarek)
20 dkg sera
przyprawy
jajka
bułka tarta
mąka do panierki

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet po kowalsku

  • Kotlet po kowalsku1. Mięso, rozbijamy ,następnie posypujemy przyprawami solą ,pieprzem
    przyprawą delikat .
    Obtaczamy w mące ,jajku roztrzepanym i bułce tartej
    Następnie, kroimy na drobno pieczarki gotujemy 15 minut
    Podsmażamy cebulkę i odcedzone z wody pieczarki na margarynie ,oleju lub maśle(do pieczarek z cebulą też dodajemy przyprawy )
    Nakładamy ,na usmażone schabowe na to ścieramy żółty ser
    Kotlety ,możemy ,włożyć na 10 minut do piekarnika aby ser się rozpuścił lub gdy pieczemy drugą stronę kotleta włożyć na niego pieczarki starty ser i przykryć pokrywką wtedy wspaniale się rozpuści
    Smażymy na wolnym ogniu

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopieczarkisermoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlet po staropolsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Kotlet po staropolsku

Przepis mam od prababci, która...

image-0v4x15w

Dodane przez: nika102

Kotlet panierowany serem.z ryżem po tajsku

Jestem miłośniczką Azjatyckiej...

image-0usqtc3

Dodane przez: Marica738

Kotlet po królewsku z salami, boczkiem i...

Przepis jeszcze ze starych czasów...

image-0r6tjpe

Dodane przez: Marica738

Kotlet weselny

Oto kotlet który kiedyś jadłam...

image-1losopc

Dodane przez: ladygoga

Kotlet pożarski

Moja mama nie przygotowywała tych...

Szwajcar

Dodane przez: Agiatis

Kotlet - szwajcar

Kolejna wersja schabowego, tym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE