Kotlet po kowalsku

4.5 (177 ocen)

  • 60 min

Kotlety po kowalsku , soczyste w środku ucieszą każde podniebienie Po wierzchu można posmarować keczupem

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dkg schabu
    1/2 kg pieczarek
    1 duża cebula( do podsmazenia pieczarek)
    20 dkg sera
    przyprawy
    jajka
    bułka tarta
    mąka do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kotlet po kowalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet po kowalsku 1. Mięso, rozbijamy ,następnie posypujemy przyprawami solą ,pieprzem
    przyprawą delikat .
    Obtaczamy w mące ,jajku roztrzepanym i bułce tartej
    Następnie, kroimy na drobno pieczarki gotujemy 15 minut
    Podsmażamy cebulkę i odcedzone z wody pieczarki na margarynie ,oleju lub maśle(do pieczarek z cebulą też dodajemy przyprawy )
    Nakładamy ,na usmażone schabowe na to ścieramy żółty ser
    Kotlety ,możemy ,włożyć na 10 minut do piekarnika aby ser się rozpuścił lub gdy pieczemy drugą stronę kotleta włożyć na niego pieczarki starty ser i przykryć pokrywką wtedy wspaniale się rozpuści
    Smażymy na wolnym ogniu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować