Niezwykle pyszne i mięciutkie bułeczki.Jogurt naturalny sprawia,że są bardzo pulchne.Idealne na śniadanie lub kolację.Najlepiej smakują posmarowane masełkiem.
Bułki na jogurcie z sezamem i czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozcieramy z mlekiem,1 łyżeczką cukru i 1 łyżką mąki.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
2.Do mąki dodajemy sól,jajka,jogurt naturalny,sezam,czarnuszkę i wyrośnięte drożdże,mieszamy i zagniatamy ciasto.Przykrywamy i odstawiamy na około 45 minut w ciepłe miejsce.
3.Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części i formujemy bułeczki,układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
4.Bułki pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Komentarze