BUŁKI DROŻDŻOWE BEZ JAJEK Z POWIDŁAMI

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony przepis gdzie zapraszam na blog kuchnia domowa agi

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej,
    1 opakowanie drożdży suszonych 8 g,
    6 łyżek cukru,
    330 g śmietany 18 %,
    2 łyżki miękkiego masła,
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Bułki drożdżowe

Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułki 1. Wszystkie składniki dodać do miski śmietanę podgrzewając, wyrobić do połączenia się składników a po wyrobieniu dodać rozpuszczone ostygnięte masło i wyrobić do jego wchłonięcia przez ciasto. Odstawić na 15 minut aby odpoczęło
  • bułki 2. Po wyznaczonym czasie odrywać kawałek ciasta rozpłaszczyć go w dłoni, nałożyć dowolny dżem skleić i uformować bułeczki. Przygotowane ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30 minut do podrośnięcia
  • bułki 3. Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia
  • bułki 4. Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować