Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki dodać do miski śmietanę podgrzewając, wyrobić do połączenia się składników a po wyrobieniu dodać rozpuszczone ostygnięte masło i wyrobić do jego wchłonięcia przez ciasto. Odstawić na 15 minut aby odpoczęło
2.Po wyznaczonym czasie odrywać kawałek ciasta rozpłaszczyć go w dłoni, nałożyć dowolny dżem skleić i uformować bułeczki. Przygotowane ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30 minut do podrośnięcia
3.Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia
4.Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia
Komentarze