Rogaliki drożdżowe bez jajek

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w wykonaniu i bardzo pyszne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki mąki,
    1 kostka margaryny
    1 mała śmietana 18%
    60 g drożdży
    szczypta soli
    marmolada owocowa( do nadziewania)
    cukier puder ( do posypania).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Rogaliki drożdżowe bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki drożdżowe bez jajek. 1. Śmietanę połączyć z drożdżami. Dołożyć roztopioną i przestudzona margarynę oraz sól. Następnie stopniowo wsypać przesianą mąkę.
    Zagnieść gładkie ciasto, po czym przykryć ściereczką i wstawić do lodówki na 1 godz.
    Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieść i podzielić na mniejsze części.
    Każdą część rozwałkować na placek o średnicy 20 cm, a następnie pokroić na 8 trójkątów.
    Trójkąty posmarować marmoladą, zwinąć w rogaliki.
    Posmarować rozbełtanym jajkiem.
    Piec ok. 15-20 min w temp. 180"C na złoty kolor.
    Rogaliki do upieczeniu posypać cukrem pudrem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować