Idealna baza Wigilia dla mnie to dzięń bez mięsa moje potrawy są podparte właśnie bulionem warzywnym który robię wcześniej i porcjuje , przechowuję w zamrażalniku
Składniki:
SKŁADNIKI ;
3 łyżki oliwy
2 litry wody
1 seler z nacią
1 cały por
3 pietruszki
3 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
Kilka ziaren ziela angielskiego
Kilka liści laurowych
Sól
Pieprz
Bulion warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ;
Pracę zaczynamy od przypalenia cebuli ja robię to na oleju kroję cebulę na 4 i tak smażę aż złapie mocny kolor, dodaje pokrojony czosnek zalewam wszystko wodą i dokładam poobierane i umyte warzywa oraz ziele i liście wszystko razem gotuję około 50-60 minut na wolnym ogniu . Na sam koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem . Gotowe smacznego .
Komentarze