Bulion warzywny

0 (0 ocen)

Idealna baza Wigilia dla mnie to dzięń bez mięsa moje potrawy są podparte właśnie bulionem warzywnym który robię wcześniej i porcjuje , przechowuję w zamrażalniku

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    3 łyżki oliwy
    2 litry wody
    1 seler z nacią
    1 cały por
    3 pietruszki
    3 marchewki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    Kilka liści laurowych
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion

Bulion warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Pracę zaczynamy od przypalenia cebuli ja robię to na oleju kroję cebulę na 4 i tak smażę aż złapie mocny kolor, dodaje pokrojony czosnek zalewam wszystko wodą i dokładam poobierane i umyte warzywa oraz ziele i liście wszystko razem gotuję około 50-60 minut na wolnym ogniu . Na sam koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem . Gotowe smacznego .

Porady

Czasami nawet dodaję kalafior czy brokuł

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować