Bulion warzywny

  • wyświetlono: 148 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna baza Wigilia dla mnie to dzięń bez mięsa moje potrawy są podparte właśnie bulionem warzywnym który robię wcześniej i porcjuje , przechowuję w zamrażalniku

karolinajedynak24

Składniki

SKŁADNIKI ;
3 łyżki oliwy
2 litry wody
1 seler z nacią
1 cały por
3 pietruszki
3 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
Kilka ziaren ziela angielskiego
Kilka liści laurowych
Sól
Pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Bulion warzywny

  • 1. WYKONANIE ;
    Pracę zaczynamy od przypalenia cebuli ja robię to na oleju kroję cebulę na 4 i tak smażę aż złapie mocny kolor, dodaje pokrojony czosnek zalewam wszystko wodą i dokładam poobierane i umyte warzywa oraz ziele i liście wszystko razem gotuję około 50-60 minut na wolnym ogniu . Na sam koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem . Gotowe smacznego .

Porady

Czasami nawet dodaję kalafior czy brokuł

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylawłoszczyznabulionwegetarianizm
 

Komentarze

Podobne przepisy

białe kuleczki

Dodane przez: karola89

Białe kuleczki z bulionem

nowa wersja tradycyjnego rosołu...

Grzybowa na bulionie cielęcym

Dodane przez: Futka

Zupa grzybowa na bulionie cielęcym

Propozycja na bardzo aromatyczną,...

Bulion z pieczonego kurczaka z pulpecikami w sezamie i swojskim makaronem

Dodane przez: buciol78

Bulion z pieczonego kurczaka

Długo gotowany z pulpecikami w...

Bulion drobiowy

Dodane przez: AnalizaSmaku

Bulion drobiowy

Aromatyczny i bogaty w smak bulion...

Kapuśniak na bulionie z jelenia

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapuśniak na bulionie z jelenia

Ja tu modzę jak wykorzystać "mojego"...

Dodane przez: barara

Bulion serowy

Prosta w przygotowaniu i smaczna...