Bułeczki maślane z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Wystarczy, że masz bułeczki maślane i jabłka do zrobienia pysznego deseru do filiżanki kawy.
Bułeczki maślane przekładane musem jabłkowym, oblane czekoladą, brzmi kusząco. Przekonaj się.

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 9 bułeczek maślanych
    • 4 jabłka duże
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • 3 łyżki cukru
    • 4 jajka całe
    • 4 łyżki mleka
    • Sos czekoladowy do dekoracji lub rozpuszczona czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bułeczki maślane z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłka 1. 1. Jabłka obieram, kroję w kostkę, przekładam do rondelka, wsypuję dwie łyżki cukru i gotuję do chwili, aż zrobią się miękkie. Następnie dosypuję cynamon, mieszam.
  • bułki 2. 2. Jajka wbijam do miseczki, wlewam mleko, wsypuję jedną łyżkę cukru i za pomocą trzepaczki, roztrzepuję jajka.
    3. Bułki przecinam w poprzek na połowę, każdą połówkę moczę w masie jajecznej.
    4. Dolne części bułki układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • bułki 3. 5. Na każdą bułkę nakładam masę z jabłek i przykrywam górną częścią bułek.
    6. Bułki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
  • bułki 4. 7. Po upieczeniu bułki studzę i polewam sosem czekoladowym.
    8. Bułki gotowe.
    9. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować