Bułeczki maślane

2.33 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszne, puszyste bułeczki maślane, idealne na piknik, w podróż lub do szkoły czy pracy. Jako drugie śniadanie sprawdzają się rewelacyjnie.
Najlepiej smakują ze szklanką mleka.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    1 opakowanie suchych drożdży 7 g
    70 g cukru
    1 szklanka ciepłego mleka
    2 żółtka
    100 g roztopionego masła
Wystaw ocenę:

2.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Bułeczki drożdżowe

Bułeczki maślane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do misy przesiej mąkę, zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże i wlej ciepłe mleko. Zacznij wyrabiać ciasto następnie dodaj żółtka i roztopione masło. Ciasto wyrób ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować