BUŁECZKI CYTRYNOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

ZNALAZŁAM PRZEPIS NA BLOGU,, PRZY KUCHENNYM STOLE '' WYPRÓBOWAŁAM GO I CYTUJĘ DOKŁADNIE ZA AUTORKĄ:

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 500 g mąki pszennej
    - 25 g masła
    - 1 szklanka mleka letniego
    - 7 g drożdży instant
    - 1 łyżeczka soli
    - 1 jajko
    - mleko do posmarowania (ewntualnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Desery

Bułeczki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieczorem przygotować ciasto ze składników w temperaturze pokojowej. Do miski włożyć składniki sypkie, dodać jajko, mleko oraz roztopione i ostudzone masło. Wyrobić na gładkie ciasto, uformować z niego 12 okrągłych bułeczek. Ułożyć je na natłuszczonej blasze i wstawić na noc do lodówki na dolną półkę. Rano bułeczki posmarować mlekiem, posypać makiem, sezamem lub słonecznikiem i wstawić do nagrzanego do 250ºC piekarnika. Piec 10-15 minut, aż bułeczki się zrumienią. JA OD SIEBIE DODAŁAM TROCHĘ ZAPACHU CYTRYNOWEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować