Budyniowo-wiśniowy kubeczek

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przekładany deserek zrobiony z budyniu i wisniowej konfitury.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 2 szklanki
    - cukier: 140 gramów
    - żółtka: 3 sztuki
    - mąka ziemniaczana: 40 gramów

    - konfitura wiśniowa (cały urok deseru polega na tym,że konfitura jest domowa.): 1 sztuka
    - czekolada (starta): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Konfitury

Budyniowo-wiśniowy kubeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko (1.5 szklanki) z cukrem (70 g) zagotować.
  • 2. 2Do gotującego się mleka dodać zmiksowane mleko (0.5 szklanki),zółtka,mąkę ziemniaczaną i cukier(pozostałe 70g). Mieszać,aż zgęstnieje. UWAGA! Najlepiej zmiksować produkty zanim zaczniemy gotowac mleko,ponieważ mleko bardzo łatwo się przypala,więc trzeba cały czas mieszać.
  • 3. Przestudzony budyń układać na zmianę w szklaneczce z wiśniową konfiturą.

    Można na wierzchu posypać starta czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować