Brukselka z kurczakiem po prowansalsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne szybkie danie z wędzonym kurczakiem i brukselką

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -op. mrożonej brukselki (lub ok. 450 g świeżej)
    -puszka pomidorów
    -2 ząbki czosnku
    -1 cebula
    -20 dag wędzonego kurczaka (użyłam filetu)
    -2 łyżki ziół prowansalskich
    -3 łyżki oliwy
    -sól, pieprz, ostra papryka
    -zielona pietruszka do przybrania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brukselka z kurczakiem po prowansalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę ugotować w osolonym wrzątku przez 5 minut. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić czosnek i cebulę, smażyć 2 minuty. Dodać pokrojone pomidory. Dusić na małym ogniu 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami i ostrą papryką. Dodać brukselkę i pokrojonego kurczaka. Dusić jeszcze 5 minut, aż smaki się połączą. Posypać zieloną pietruszką. Podawać z ryżem lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować