Brokułowo-groszkowa zupa krem

4.5 (170 ocen)

  • 35 min

Smaczna,zdrowa i pożywna.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 brokuł
    1 szklanka zielonego groszku (świeżego,mrożonego lub z puszki )
    1 mała cebula
    pół pietruszki
    2 łyżki masła
    4 szklanki bulionu warzywnego
    sól,pieprz
    suszona bazylia
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Brokułowo-groszkowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł podzielić na różyczki i opłukać.
    Pietruszkę i cebulę obrać,umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
  • 2. W garnku stopić masło wrzucić przygotowane warzywa razem z groszkiem.Chwilę przesmażyć aż będą szkliste,następnie zalać gorącym bulionem i gotować do miękkości.
  • 3. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować i przyprawić do smaku solą,pieprzem,ziołami prowansalskimi i bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować